Både tidligere studenter og faglig leder Henning Birkeland ved Idefagskolens 3D avdeling har dette året bidrat på flere norske filmproduksjoner. Neste sommer vil norges første katastofefilm komme på de norske kinoen, filmen Bølgen er en kostbar film som handler om en monsterbølge som vil velte innover Geirangerfjorden. VFX firmaet Gimpville som i dag består av blant annet 13 tidligere studenter fra Idefagskolens 3d avdeling har stått for simuleringen av de enorme bølgene og andre visuelle effektene i filmen. Fagleder Henning Birkeland ved Idefagskolen har selv fått med en av sine 3D modeller i filmen – fiskeskøyten som kan sees i den første teaseren til filmen. Teaseren kan sees her: http://www.aftenposten.no/amagasinet/Dette-er-trolig-Norges-dyreste-filmscene-7708479.html

I september hadde Christopher Nielsens kortfilm Rulletrappen premiere på Rockefeller. Flere tidligere Idefagskolestudenter har deltatt på produksjonen med alt i fra modellering, animasjon og etterarbeid. Fagleder Henning Birkeland har selv deltatt på denne produksjonen ved å animere maskinereiet til en rulletrapp bestående av bortimot 400 tannhjul som alle skulle bevege seg i forhold til hverandre. Animasjonsfilmen har fått mye positiv omtale og gode anmeldelser. Filmen kan sees her: http://rulletrappen.no/    

    Både tidligere studenter og flere ansatte ved Idefagskolen har også dette året deltatt på animasjonsfilmen Knutsen og Ludvigsen som er i produksjon hos Qvisten animasjon. På denne filmen har fjoråretsstudenter ved Idefagskolen laget forskjellige trær som skal være med å danne landskapet i filmen, mens 3D lærer har modellert et tog som skal spille en vesentlig rolle i filmen. Mer om filmen her: http://www.abcnyheter.no/nyheter/kultur/2013/04/25/knutsen-ludvigsen-gar-til-filmen