Project Description

I forbindelse med frigjøringsdagen 8. mai vil Dakota Norway foreta en rundflyvning med sitt sølvskimrende Dakota DC-3 fra 1935 over byer langs Oslofjorden. I tillegg følger 2 stk. Harvard AT-6 jagerfly fra 1942 med på turen. 3 studenter fra Mediedesign har som årets semesteroppgave å lage en presentasjon av Dakota-flyet. Det skal filmes fra følgeflyene som har en betydelig større hastighet enn “Moderflyet”.  Harvard er et to-seters treningsfly som ble brukt av forsvaret til trening av sine piloter for overgang til jetfly på 50- og 60-tallet. Også brukt under krigen og fra 1942 og senere til trening av norske piloter i Canada.

Kim Halseth Andersen, Andreas Høyem filmer i og fra Dakota-flyet og Jørgen Enger har vært på treningskurs for å kunne filme fra Harvard-flyet med vinduer og toppdeksler-deksler fjernet i en hastighet på 250-350 km/t.

Dakota Norways aktivitet på Torp er blitt meget populær og mange ville være med på turen søndag som allerede er fullbooket inkl. ekstraturer. Dakota Norway flyr forøvrig hver onsdag i sommerhalvåret så det er alltids mulighet senere. For de som vil se flyene fra bakken holdes det åpent hus denne dagen med salg av kaffe, vafler etc.

Flyene går fra Torp kl 9:30 og flyr nordover på vestsiden av Oslofjorden og sydover på østsiden. Vi forventer noen spektakulære bilder og håper at ingen måker finner veien inn i cockpiten.

prosjektweb Dakota http://ideblogg.no/dakota/

Bilder: Alle bilder Dakota Norway