Project Description

Her er utdrag fra 1ste post i Lennéas Semsteroppgave på Idefagskolen. 26. april 2012 Se hennes blogg HER

Jeg har også bestemt meg for at jeg skal bruke et verktøy som heter Mag+ for å utarbeide magasinet. Mag+ er et publiseringsverktøy for nettbrett (iPad, Android, Kindle Fire) som du blant annet kan lage magasiner, brosjyrer, kataloger og årsrapporter med interaktivitet.

Mag+ består av flere deler/prosesser som sammen hjelper deg gjennom arbeidsprosessen helt fra designstadiet i InDesign til publiseringen på AppStore og Google Play. Alle verktøyene er gratis frem til du ønsker å publisere. Du kan da velge mellom forskjellige pakker til forskjellige priser.

Den første delen av Mag+ består av en plug-in til InDesign, noen eksempel filer og templets som man bruker som utgangspunkt for oppsettet, og et Production Tool program.

Innstillingen på lagene i templaten gjør at innholdet du plasserer i dem oppfører seg forskjellig fra hverandre (f.eks et lag for bakgrunner som skal stå i ro, et lag for elementer som skal være skrollbare ol. ).

Plug-in’en gir deg mulighet til å tilegne elementer interaktivitet, og å angi plassering i forhold til designet som skal fungere i både portrett og landskapsmodus. Mag+ tilbyr også en “Feature Builder” på sine nettsider. Med denne kan du bla. lage slideshow som du deretter kan implementere i magasinet ditt.

Du kan gjennom hele arbeidsprosessen se hvordan magasinet fungerer ved å bruke en iPad/Android (eller en iPad/Android-simulator) som du laster inn en Mag+ Review app på. Innstillingene for forhåndsvisningen finner du i plug-in’en sammen med det som jeg ser på som en av de største fordelene med Mag+, nemlig det at den genererer så og si hele mappestrukturen for deg (inkludert alle bildefilene i en høy, og en lavere kvalitet). Dette er et stort pluss da dette ved tidligere anledninger har vist seg å være et ganske så omstendelig og tidkrevende arbeid.

Når alle sidene i magasinet er ferdig er det tid for å sette dem sammen i riktig rekkefølge. Dette gjør man i Production Tool programmet. Herfra kan man også se forhåndsvisninger på et hvilket som helst nettbrett, hvor som helst i verden. Dette er veldig praktisk da du på denne måten kan vise magasinet til en eventuell kunde som skal godkjenne produktet.

Når alt er på plass eksporteres alle sidene i en fil, som man så laster opp på Mag+ sin publiseringsplattform. Her i fra kan du få magasinet ut på både AppStore og Google Play slik at du får det ut til leserne. Du bestemmer selv om du ønsker å ta betalt for produktet ditt.

Her er en illustrasjonsom viser prosessen:

Illustrasjon hentet fra magplus.com

Etter å ha sett feler webinars og tutorials om Mag+, kontaktet jeg kundeservice og Dan Andersson (som er konsulent hos Mag+) for å stille noen spørsmål. Jeg lurte hovedsakelig på om de mente Mag+ var riktig for meg, og om de hadde noen tips om hvordan jeg burde angripe oppgaven jeg har forran meg. Dan mente Mag+ ville passe perfekt, og kom med det hotte tipset at jeg først burde lage hele magasinet i et format som er tilpasset iPad, for så å kopiere dette, gi kopien et nytt navn, og så gjøre om på designet slik at det passer til Android. Ved å jobbe på den måten mente han jeg ville spare en masse tid i motsettning til om jeg hadde jobbet med begge utgavene parallellt. Jeg får på den måten mer tid til å konsentrere meg om layout og innhold.